Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Οι μέρες που έρχονται είναι πονηρές και άκρως επικίνδυνες για τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα .

Ενδεικτικά:

  • Σήμερα, 26/04/2010 στις 1.30 μμ συγκαλείται κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την οριστικοποίηση των συγχωνεύσεων, καταργήσεων οργανισμών και φορέων του δημοσίου
  • Την Τετάρτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την προώθηση του σχεδίου μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)
  • Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ με πληροφορίες και απειλές για απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, έργου, αορίστου χρόνου αλλά και μονίμων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αυτή την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά και σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρυγμένες προθέσεις για περιστολή των δαπανών, λιτότητα,και συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, μαθαίνουμε ότι :

  • Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δηλώνει ότι «Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά το 2013».
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος διευκολύνει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της χώρας
  • Ο Υπουργός Άμυνας παραλαμβάνει τα Γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν.
  • Έλληνες κεφαλαιούχοι φυγάδευσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού και αγοράζουν αυτές τις ημέρες πανάκριβα ακίνητα σε Λονδίνο-Παρίσι-Νέα Υόρκη.
  • Παίρνουν πίσω τα περισσότερα αυτά που είπαν για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Τελικά τnν κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων μόνο εμείς θα την πληρώσουμε;

Για όλα τα παραπάνω και προκειμένου να αντισταθούμε χρειάζεται η ενεργητική συμμετοχή όλων και η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ηγεμονισμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, συμβασιούχους και μόνιμους, σε συνάντηση την Παρασκευή 30/4/2009 και ώρα 13.00 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.


Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων

2 σχόλια:

  1. Για τη Παρασκευή γράφω μερικά "πρέπει":
    Πρέπει να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας συμβασιούζους.
    Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε απλές προτάσεις, ότι μπορούμε να τους πιέσουμε.
    Πρέπει να μιλάμε απλά, συγκεκριμένα και γρήγορα.
    Δεν πρέπει να τρομάζουμε συναδέλφους. Πρέπει να τρομάξουμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ.
    Πρέπει βάλουμε μπρος τη μηχανή της συσπέιρωσης δυνάμεων και να άρουμε πολτικούς και ιδεολογικούς αποκλεισμούς.
    Πρέπει να δείξουμε στο συνδικαλιστικό κατεστημένο ότι μπορούμε, ότι θέλουμε, ότι υπάρχουμε.
    Πρέπει να δώσουμε βήμα στους ανθρώπους που δεν εκφράζονται από τις υπάρχουσες παρατάξεις και σχήματα. Ασχετα με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πρέπει να τρομάξουμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ , πρέπει να δείξουμε ότι κατανοούμε την πραγματικότητα , προχωρώντας σε μια τέτοια διαδικασία πιθανόν κάποιοι να στενοχωρηθούν γιατί πρέπει να απολογηθούν για το πώς φτάσαμε εδώ ( συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα , οι οποίοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια του συλλόγου και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος). Γιατί σε τελική ανάλυση όποιος δεν κατανοεί το παρελθόν και την ιστορία του δεν μπορεί να κατανοήσει το παρόν και να δημιουργήσει το μέλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή