Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σε στάση πληρωμών θα προχωρήσει ο δήμος Πειραιά από 13/8

19:06 - Πέμ 29/07/2010,

Από τις 13 Αυγούστου ο δήμος Πειραιά θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε ότι ο Πειραιάς αδυνατεί να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις του, ακόμη και να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο είναι η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει. Όπως είπε, πρόκειται για δάνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι επί των ημερών του ο δήμος δεν έχει πάρει κανένα δάνειο, ενώ έχει προχωρήσει στην κάλυψη μέρους παλαιότερων υποχρεώσεων. Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: TVXS

6 σχόλια:

  1. Υπάλληλος του μήνα29 Ιουλίου 2010 στις 10:06 μ.μ.

    ΑΡΧΙΣΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως είμαστε οι επόμενοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο επόμενος μπορεί όχι, αλλά σίγουρα περιμένουμε στην σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως είναι ευκαιρία λόγω συνέλευσης την παρασκευή να ανασυνταχθούμε ως πρωτοβουλία και να παρέμβουμε με συγκεκριμένες προτάσεις στην συνέλευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να μην προλαβαίνουμε, αλλά τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια ανασύνταξης για αυτά που έρχονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή