Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πορτογαλία: Κλείνουν 900 δημόσια σχολεία λόγω λιτότητας!

Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και σε μία πρωτοφανή για την Ευρώπη απόφαση, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο όλων των σχολείων στη χώρα που έχουν λιγότερους από 21 μαθητές! Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Ιζαμπέλ Αλσάντα (φωτο) η απόφαση πάρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αφορά περίπου 900 δημόσια σχολεία σ' όλη την Πορτογαλία.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του εκπαιδευτικού συστήματος "έχει στόχο να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών στους μαθητές"... Σημειώνεται ότι, από το 2005, 2.500 σχολεία έχουν κλείσει στην Πορτογαλία, κυρίως στις αγροτικές περιοχές της χώρας

Κυριακίδης Ν.

ΑΥΓΗ : 02/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου