Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Σκηνές από το μέλλον



Δημοσίευση: ΑΥΓΗ 09/06/2010

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Νοέμβριος του 2015. Στη Βουλή των Ελλήνων, ο υπουργός Οικονομικών του Φιλελεύθερου κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης αναπτύσσει τα επιχειρήματά του για την ανάγκη μείωσης των συντάξεων στο ένα δεύτερο του μισθού του πρωτοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου, ώστε να εξοικονομηθούν τα αναγκαία ποσά για την ενίσχυση του Ενιαίου Ταμείου Εργοδοτών (πρώην ΟΑΕ). Οι εργοδότες, τονίζει, αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές και προσκόμισαν εισήγηση του ειδικού εργατολόγου, συμβούλου της ΓΣΣΕ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την αναγκαιότητα του μέτρου.
Η αρχηγός του Κόμματος Εθνικοφρόνων Σοσιαλιστών, Άννα Διαμαντοπούλου, αντιδρά και ζητά την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα και την απόδοση άλλων δύο μισθών (17ου και 18ου μισθού) στους χειμαζόμενους από την κρίση υπαλλήλους της Βουλής. Προσκομίζει και γνωμοδότηση του συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΣ, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, δημοσιοποιεί μέσω της ηλεκτρονικής «Αυριανής» τη διαφωνία του με τις προτάσεις Διαμαντοπούλου και ζητά από το κόμμα να επανεξετάσει το θέμα. Σε δέκα λεπτά το ηλεκτρονικό "Βήμα" δημοσιοποιεί την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου να θέσει εκτός κόμματος τον κ. Παπανδρέου. Ο Παναγιωτακόπουλος καλεί τους συντρόφους να βγούνε στους δρόμους. Προσέρχεται ο Παπαθεμελής...
Ο υπουργός Μητσοτάκης εξηγεί ότι έφερε «έτσι» το θέμα για συζήτηση διότι χτύπησε στο αυτί και δεν μπορεί να πάει για μπάσκετ και ότι τελικά δεν χρειάζεται απόφαση του Σώματος, μιας και ισχύει ο νόμος Παπακωνσταντίνου από τις 6 Μαΐου 2010, που του δίνει το ελεύθερο να αποφασίζει μόνος του. Γίνεται πανδαιμόνιο και κάνει δηλώσεις στο Mega ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητώντας εθνική συναίνεση και σεβασμό στον γιο του και στις πλακίτσες του. «Ούτε χιούμορ δεν έχετε;» αναρωτιέται και ο Μανώλης Καψής συμφωνεί. Στη συνέχεια ζητά από τον Πρετεντέρη να του εξηγήσει «τι έπαιξε».
Πίσω στη Βουλή, η πρωθυπουργός και πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, κατακεραυνώνει την κ. Διαμαντοπούλου, ενώ ζητά να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα του προκατόχου της Αντώνη Σαμαρά. Αυτός βγάζει ανακοίνωση από το Πακιστάν (όπου βρίσκεται για να πείσει τους Καλάς να πάρουν θέση υπέρ των ελληνικών δικαίων στο Μακεδονικό) και καταγγέλλει την Ντόρα για εθνική ενδοτικότητα.
Η πρόεδρος του ΚΚΕ-Το Κόμμα Σου Λαέ, Λιάνα Κανέλλη, ζητά από τις άλλες δυο ηγέτιδες να αφήσουν τις ανοησίες και να συνασπιστούν απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και τον από Βορρά κίνδυνο (Δημοκρατία της Άνω, Πλαγίως και Δυτικά, Μακεδονίας). Επιπλέον, επαναφέρει το αίτημα για υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, επικαλούμενη σχετική επιθυμία της οικογένειας της πρωθυπουργού.
Η πρόεδρος του «Συνασπισμού Για Μιαν Εναλλακτική, Οικολογική, Επαναστατική, Αντισυστημική, Δημοκρατική Αριστερά στα Βήματα της Ρόζας», Ρενάτα Ρενάτι, απαιτεί διακοπή της συνεδρίασης για να μεσολαβήσει διαβούλευσή της με τις 16 τάσεις και τις 132 συνιστώσες του ΣΥ.Γ.Μ.ΕΝ.Ο.Ε.Α.Δ.Α.Β.ΡΟ. Η ηλεκτρονική έκδοση του «Δρόμου» την ψέγει που κάλεσε στη σύσκεψη την Ανανεωτική Πτέρυγα και τον Πάντζα.
Ο πρόεδρος του Ορθόδοξου, Εθνικού-Σοσιαλιστικού Κόμματος για μια Μεγάλη Ελλάδα των Πέντε Θαλασσών και των Δύο Ηπείρων Χωρίς Μαύρους, Κίτρινους και Κόκκινους, Άδωνις Δημοκρίτου, του Αδόλφου, προσφέρει τη στήριξή του στον κ. Παπανδρέου, στον κ. Σαμαρά, στον Χρύσανθο Λαζαρίδη και στον Φίλιππο Πετσάλνικο και απαιτεί να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εθνικό ευεργέτη Ανδρέα Βγενόπουλο.
Τα γεγονότα πληροφορείται ο «χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Ε.Ε.» κ. Όλι Ξεφρέν, εντεταλμένος για την τήρηση των Μέτρων Σταθερότητας, ξυπνά τον υπάλληλο του ΔΝΤ κ. Σαχινίδη και συνυπεύθυνο για την επιτήρηση και τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο, τον παίρνει από τη φτωχική σουίτα του στο King George και πάνε μαζί στη Βουλή, κηρύσσουν τη συνεδρίαση περαιωμένη και σβήνουν τα φώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου