Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

18 Μαίου - Διεθνής ημέρα μουσείων


ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2010

ΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
«Αρμονική συνύπαρξη σε ώρες κρίσης»


Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την κοινωνική αρμονία» το Επιγραφικό Μουσείο διερευνά τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων σε ώρες κρίσης μέσα από «ομιλούντα μνημεία».

Παρουσιάζονται επιλεγμένες αρχαίες ελληνικές επιγραφές οι οποίες γίνονται αφορμή συζήτησης για τον καταλυτικό ρόλο της πολυπολιτισμικότητας, της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και ιδεών και της ανεξιθρησκείας στην οικονομική ανάκαμψη και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, θέματα διαχρονικά όσο και επίκαιρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο και να παρακολουθήσουν την ταινία μικρού μήκους «Harmony» του ζωγράφου Τάκη Παρλαβάντζα καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

To απόγευμα από τις 7.00 μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου θα παίζουν μουσική οι Μαίρη Ζαμπέλη (βιολί), Ελευθερία Κουρούνη (πιάνο), Δήμητρα Σταύρου (φλάουτο)

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, Αθήνα, τηλ.210 8217637 – 210 8232950. )

Πληροφορίες: Μαρία Παναγούλη

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου