Το τελευταίο διάστημα όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη σε αγριότητα επίθεση σε βασικά ζητήματα της καθημερινής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν ικανές δυνάμεις – αναχώματα που να αποτρέψουν την επίθεση και να οργανώσουν αποτελεσματικά τους απλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να αποδέχονται «εύκολα» τη διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο και να προωθούν την ταξική ενότητα στη βάση των προβλημάτων. Πάνω σε αυτό τον βασικό προβληματισμό δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χωρίς φραγμό...

Καλή σας μέρα από το Έσσεξ...
Μέσα σε όλα συγκλονιστικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα να σας ενημερώσω και λίγο για αυτά που τρέχουν εδώ και αφορούν τους περισσότερους από εμάς.
Η γενικότερη επίθεση που γίνεται στις ανθρωπιστικές σπουδές και στη θεωρία έφτασε σε σημείο που πλέον δεν χρειάζονται ούτε επιχειρήματα πολιτικώς ορθά για να συντελεστεί η επίθεση ... Το κέντρο φιλοσοφίας στο Middlesex λοιπόν κλείνει γατί όπως δήλωσαν οι διαχειριστές του πανεπιστημίου it "made no 'measurable' contribution to the University".. Και φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο κέντρο είχε 'σκοράρει' πολύ ψηλά στις ακαδημαϊκές αξιολογήσεις έρευνας πριν 2 χρόνια ... Τα περι
contribution αναφέρονται αποκλειστικά -και χυδαία- στον άμεσο οικονομικό υπολογισμό του τι το πανεπιστήμιο 'βγάζει' από το συγκεκριμένο τμήμα... Το Middlesex παρεμπιπτόντως είναι από τους σημαντικούς πυρήνες ηπειρωτικής φιλοσοφίας αλλά και ριζοσπαστικής θεωρίας στην Αγγλία...(Σημαντική όαση, δηλαδή, στην έρημο του στεγνού εμπειρισμού και της αναλυτικο-φιλοσοφικής απολυτότητας που κυριαρχεί εδώ).

Τα παιδιά στο Middlesex με υποστήριξη των διδασκόντων και παρά τις προσπάθεις του πανεπιστημίου να τους διαχωρίσει προχώρησαν σε μια -ηρωική για τα Αγγλικά δεδομένα- κατάληψη 12 ημερών η οποία προέκυψε αρχικά σαν κατάληψη αίθουσας συνεδριάσεων ως αντίδραση στην αρνηση του Chancellor να τους δει και σταδιακά διογκώθηκε σε συμμετοχή και υποστήριξη μετατρεπόμενη στην κατάληψη ολόκληρου του κτιρίου διοικητικών υπηρεσιών.. Έληξε την Παρασκευή (μετά από απειλή μηνύσεων και βίαιης εκκένωσης) και χθές είχαμε κάποιους εδώ στο ¨Εσσεξ που ήρθαν για ενημέρωση... Τέλος πάντων για να μή σας κουράζω η όλη ιδέα είναι οτι η υπόθεση του Middlesex θα μπορούσε να λειτουργήσει διπλά.. Αφενός ως μια αφορμή για διάχυση της συζήτησης και τη συσπείρωσης κατά της επίθεσης που οι ανθρωπιστικές σπουδές, η ποιοτική έρευνα και η ριζοσπαστική θεωρία δέχονται σε όλη την Ευρώπη, και αφετέρου να ασκηθεί μια πίεση από το διεθνή ακαδημαϊκό χώρο εφόσον το πανεπιστήμιο 'κόπτεται' για την εικόνα του στο εξωτερικό μια και τώρα τελευταία επενδύει στο franchising όπως το λέω ή τέλος πάντων στις διεθνείς συνεργασίες όπως το λένε.

Εδώ είναι το petition
http://www.gopetition.com/petitions/save-middlesex-philosophy.html

και εδώ η υποστήριξη από διάφορους 'γνωστούς' μας!
http://www.guardian.co.uk/education/2010/may/07/philosophy-cuts-closures-middlesex-university

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου